הדברה – והשקט חוזר לרחובות
הדברה בחיפה לא מבצעים רק במקומות פרטיים. לפעמים תוכלו למצוא כי עיקר העבודה של מדבירים מסוימים מתבצעת דווקא מול עיריות וגופים שונים אשר רוצים לבצע הדברה וזקוקים לשירותי ריסוס או לכידה. הרי כל חולדה שרצה ברחובות גורמת לעשרות שיחות נזעמות למוקד העירוני. כיצד ייתכן הדבר? למה לא מטפלים? מה עושים עם כספי הארנונה? את כל השיחות הקשות הללו תעדיף העירייה לפתור בכך שהיא תזמין הדברה כללית לאזורים בהם היא נדרשת. לרוב יהיה מדובר על אזורים בהם פתחי הביוב פתוחים לרווחה או כאשר הזבל נערם ברחובות. אז נכון שהאחריות על הבתים נופלת על הבעלים, אז מה בעצם אחריות העירייה?
הדברה ועירייה – הקשרים ההדוקים בין השניים
הדברת מכרסמים
לכל עיר יש אינטרס לזכות בתארים כגון “העיר הנקייה ביותר”, “המועצה המטופחת ביותר” ותארים נוספים שימתגו את העיר כנקייה ומזמינה לתושבים נוספים. מכרסמים כגון חולדות ועכברים שמסתובבים ברחובות לא בדיוק עוזרים לזכייה בתחרויות כאלה. לכן, עיריות רבות מזמינות הדברה ומנסות להכחיד את המכרסמים משטחן. במלחמה זו כל האמצעים כשרים וניתן לראות פעמים רבות שלטים המזהירים מפני חומרי הדברה רבי עוצמה שפוזרו בשכונה כדי להילחם בתופעה.
הדברת יתושים
מקורות מים עומדים מזמינים צרות מכל הכיוונים. מלבד הלכלוך והזוהמה שהם עלולים לגרום, סכנת הקינון של היתושים היא הבעיה העיקרית העומדת בפני התושבים המתגוררים בסמוך. היתושים לרוב יעקצו בני אדם וימשיכו בדרכם ללא נזק מלבד גירודים ואודם מקומי, אך אם מדובר ביתושים הנושאים את מחלת “קדחת הנילוס” התוצאות יהיו הרסניות הרבה יותר. קדחת הנילוס הופכת פעמים רבות להיות קטלניות ומסוכנת במיוחד לקשישים ותינוקות. עקב הסכנות הרבות הטמונות ביתושים המקננים במים עומדים העיריות מבצעות הדברה אוטומטית לצד כל ביצה קטנטנה.
הדברת ירוקה ממבני ציבור
מבני ציבור רבים יכולים להיות מקום מקלט נהדר עבור סוגים שונים של חרקים. הגודל, מקומות המחבוא הרבים והמזון הרב הופכים את המבנים הללו לגן עדן עבור רוב סוגי החרקים והזוחלים. כדי למנוע מצב של התרבות בלתי מבוקרת של חרקים במבני ציבור, צריכות העיריות לקחת אחריות על מקומות אלו ולבצע בהם הדברה בצורה הטובה והאפקטיבית ביותר.